
Suroviny
- 2 menší batáty
- 1 lilek
- olej
- 1 cibule
- římský kmín
- sůl
- pepř
- instantní polenta nebo strouhanka
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
-
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Poté je rozmačkáme na kaši.
-
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájený vypocený lilek a restujeme do změknutí.
-
Poté přidáme uvařené batáty. Batátů by mělo být víc než lilku.
-
Vzniklou kaši ochutíme římským kmínem, solí a pepřem. Zahustíme strouhankou nebo instantní polentou, vytvarujeme karbanátky, posypeme sezamem a na pečicím papíře pečeme asi 15 minut.
-
Varianta: místo karbanátků můžeme ze směsi udělat nákyp. Hotovou zahuštěnou směsí naplníme zapékací formu nebo pekáček a upečeme do zrůžovění povrchu.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: http://www.foodrecipeshq.com/sweet-potato-and-eggplant-burger/
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.