Burgery z lilku a batátů

69
- reklama -

Suroviny

2 menší batáty
1 lilek
olej
1 cibule
římský kmín
sůl
pepř
instantní polenta nebo strouhanka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Poté je rozmačkáme na kaši.

  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájený vypocený lilek a restujeme do změknutí.

  3. Poté přidáme uvařené batáty. Batátů by mělo být víc než lilku.

  4. Vzniklou kaši ochutíme římským kmínem, solí a pepřem. Zahustíme strouhankou nebo instantní polentou, vytvarujeme karbanátky, posypeme sezamem a na pečicím papíře pečeme asi 15 minut.

  5. Varianta: místo karbanátků můžeme ze směsi udělat nákyp. Hotovou zahuštěnou směsí naplníme zapékací formu nebo pekáček a upečeme do zrůžovění povrchu.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: http://www.foodrecipeshq.com/sweet-potato-and-eggplant-burger/

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.