Burgery z červené řepy

42
- reklama -

Suroviny

1 kg menší červené řepy
1 větší cibule
5 stroužků česneku
1 hrst ovesných vloček
otruby
strouhanka
1 lžička mleté horčice
1 lžíce sojové omáčky
oregano nebo majoranka
sůl
sezamová semínka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Necháme vychladnout a oloupeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravenou řepu buď nastrouháme na jemném struhadle nebo hodíme do mixéru.

  3. Cibuli pokrájíme na malé kousky, česnek utřeme.

  4. Umixovanou nebo nastrouhanou řepu přendáme do mísy, přidáme cibuli, česnek, ovesné vločky, mletou hořčici, sojovou omáčku, bylinky a sezamová semínka. Je-li potřeba do zahustíme otrubami.

  5. Ochutíme solí a necháme alespoň 1 hodinu odležet.

  6. Poté si na talíř nasypeme slabou vrstvu strouhanky, vlhkýma rukama z hmoty vytvoříme stejně velké placky, které obalíme ve strouhance.

  7. Takto připravené burgry osmahneme cca 2 minuty z každé strany (je potřeba pozorně sledovat, rychle se připalují), poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dopékáme cca 20 minut při 180 stupních.

  8. Hotový burger podáváme v housce se zeleninou nebo jako karbanátek třeba s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

www.lucasinka.cz

pár receptů na karbanátky z řepy tu sice jsou, ale recepty se neshodují, proto si dovoluji uveřejnit svuj vyzkoušený receptík