Suroviny
- Na vývar:
- 1 kg vepřového ramínka
- 1 kg hovězí oháňky
- 1 lžíce Mam tom pasty
- 6 lžic rybí omáčky
- cukr
- sůl
- 4 stonky citrónové trávy
- pepř
- sůl
- semínka annato
- Na knedlíčky:
- 100 g krevet
- 300 g mletého masa
- Vložky do polévky:
- 1 balení rýžových nudlí
- 1 ledový salát
- bylinky (vietnamská bazalka, koriandr)
- 1 jarní cibulka
- 2 limetky
- 2 thajské chilli papričky
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po tomto procesu zalijeme kosti a maso opět vodou, osolíme a necháme vařit, čím déle tím lépe, já vařím 4 hodiny. Až se vývar uvaří, vyndáme kosti a maso a dochutíme vývar rybí omáčkou, Mam tom pastou a cukrem. Dále přidáme semínka annato, které před tím zpěníme na trošce oleje. Maso, které jsme vyndali z vývaru, nakrájíme na tenké plátky.
-
Citrónovou trávu namlátíme, aby uvolnila vůni a chuť a dáme do vývaru. Dále připravíme rýžové nudle, které namočíme do vroucí vody. Ledový salát a jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky. Chilli papričky nasekáme nadrobno. Omyjeme bylinky a nasekáme je nahrubo, limetky pokrájíme na větší kousky. Tímto máme připravené vložky do polévky, které se dávají až do talíře, kde je vývar a každý si nandá podle své libosti.
-
Dále připravíme masové knedlíčky. Rozmixujeme krevety a přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Knedlíčky se vaří ve vodě pár minut. Poté vkládáme do hotového vývaru.
Poznámka od kuchařky
Mohou se přidat i banánové květy, ale jsou těžko k sehnání.
Někdo přidává ještě chilli pastu, ale nemusí být.