Bulky s tvarůžkovou náplní

106
- reklama -

Suroviny
12 kusů bulek

1/2 hrnku mléka
3 lžíce Majolky®
1 lžička krupicového cukru
špetka soli
2 hrnky hladké mouky
1 lžíce granulovaného česneku
1 lžíce tymiánu
1 lžička celého kmínu
1/2 kostky kvasnic (21 g)
Na náplň:
400 g olomouckých tvarůžků
80 ml 33% smetany ke šlehání
Dále:
1 vejce
celý kmín podle chuti
4 lžíce hladké mouky na vál

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžky rozdrtíme mačkadlem na brambory, zalijeme smetanou a v uzavřené nádobě necháme na kuchyňské lince odpočinout do druhého dne.

  2. Do domácí pekárny vložíme suroviny na těsto, tak jak jsou po sobě napsané a zapneme program č.7 Těsto: hnětení a kynutí bez pečení. Pekárna těsto uhněte a nechá vykynout.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme ho na 12 stejných hromádek. Ty poté roztáhneme do kruhovitého tvaru.

  4. Uležené tvarůžky promícháme a do středu každého kousku těsta dáme vrchovatou lžičku tvarůžků.

  5. Těsto utáhneme do uzlíku, konce pořádně přimáčkneme k sobě a uzlíkem dospod klademe na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.
    Mezitím rozehřejeme troubu.

  6. Poté bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a dáme do trouby rozehřáté na 180°C upéct do zlatavé barvy. Doba pečení je cca 20 minut, podle typu trouby.
    Upečené bulky dáme vychladnout na mřížku.

Poznámka od kuchařky

Vysvětlivky:

hrnek = 200 ml

lžíce = polévková lžíce

lžička = kávová lžička

Dělala jsem z 1 kg tvarůžků pomazánku a necelého 1/2 kg pomazánky zbylo. A tak jsem zkusila naplnit slané Majolkové® těsto. Máme z něho rádi různě plněné slané pečivo a tyto bulečky byly také dobré.

Jen při tom zauzlíkování těsta se musí uzlíky opravdu pečlivě utáhnout a pak dobře podložit na plechu. Já jsem 3 kousky utáhla méně a trochu náplně mi z bulek uteklo 🙂