- reklama -
Suroviny
7-8 kusů
- 300 g vody
- 70 g oleje
- 300 g hladké mouky
- 240 g pšeničné chlebové mouky
- lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 10 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). -
Vykynuté těsto propracujeme (pokud je třeba, zlehka podsypeme moukou), rozdělíme na kousky a z každého uděláme protáhlou bulku, kterou hned svrchu smočíme ve vodě, oklepeme a oválíme v celém máku.
-
Bulky uložíme na plech, několikrát svrchu nařízneme a necháme dokynout.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 20-25 minut).
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: cathleen