Bulky s mákem

66
- reklama -

Suroviny
7-8 kusů

300 g vody
70 g oleje
300 g hladké mouky
240 g pšeničné chlebové mouky
lžička cukru
2 lžičky soli
10 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
    Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté těsto propracujeme (pokud je třeba, zlehka podsypeme moukou), rozdělíme na kousky a z každého uděláme protáhlou bulku, kterou hned svrchu smočíme ve vodě, oklepeme a oválíme v celém máku.

  3. Bulky uložíme na plech, několikrát svrchu nařízneme a necháme dokynout.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 20-25 minut).