
Suroviny
8 – 12 dle velikosti.Lze i menší nebo větší.
- 280 ml vody
- 6 lžic oleje
- 300 g hladké mouky
- 150 g pšeničné celozrnné mouky
- 2,5 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 15 g čerstvého droždí
- Na potírání a posyp
- voda
- sůl
- cibule
- česnek
- mák
- sezam
- kmín
- pekařská sůl
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dát do pekárny v pořadí jak jsou psané. Zapnout na program Těsto.
-
Nakynuté těsto na vále rozdělit na 8-12 dílů (dle velikosti jakou máte rádi-dost nakynou). Z každého vypracovat kuličku a dát kynout na olejem pomazaný plech nebo pečící papír.
-
Po vykynutí udělat do každé bulky uprostřed prsty hluboký důlek a pomazat vodou a posypat mákem.Já někdy potírám cibulovou či česnekovou vodou (voda, sůl, nahrubo nastrouhaný kousek cibule nebo prolisovaný stroužek česneku, nechám odstát, přecedím a tím pak potírám bulky a sypu semínky).
-
Péct na 185°C cca 20 minut (dle trouby).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Radůziny recepty – a pro šťourálky; Radůzy jsem se ptala a není proti a s tím autorem nic nenadělám je zadán a nelze změnit! Vím to, klikla jsem na něj a smazal se mi celý recept:-( – a já jsem si ho časem upravila tak jak chutná nám.
Samozřejmě lze mouky změnit podle toho jaké máte rádi, např. grahamová….