
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 velká cibule nebo svazek naťové cibulky (možno i více)
- 2 naložené okurky (sladkokyselé)
- 2 lžíce kuchyňského oleje (třeba slunečnicový, NE olivový!)
- 2 lžíce octa
- sůl
- pepř mletý
- 1 lžíce hořčice plnotučná
- hrst petrželky (plocholistá)
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory ve slupce po vychladnutí oloupeme a protlačíme „mřížkou“ nebo nakájíme na kostičky jako na klasický bramborový salát.
-
Cibuli nakrájíme na drobno nebo naťovou cibulku na jemno.
Nakládané okurky také na jemno. Nasekáme velkou hrst naťové petrželky. -
Přidáme sůl, pepř, lžíci plnotučné hořčice, ocet (2-3 lžíce), kuchyňský olej (2-3 lžíce). Možno přidat trochu sladkokyselého nálevu z okurek (místo části octa).
Vše promíchat, nechat uležet 2 hodiny v lednici.
Poznámka od kuchařky
Takový salát jsem jedl v Bulharsku na dovolené. Výborný v létě, v horku. Je lehký a pikantní. Dělávám ho doma ke grilovačce.
Kuchař: ejajama