Bulharský bramborový salát

173
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
1 velká cibule nebo svazek naťové cibulky (možno i více)
2 naložené okurky (sladkokyselé)
2 lžíce kuchyňského oleje (třeba slunečnicový, NE olivový!)
2 lžíce octa
sůl
pepř mletý
1 lžíce hořčice plnotučná
hrst petrželky (plocholistá)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory ve slupce po vychladnutí oloupeme a protlačíme „mřížkou“ nebo nakájíme na kostičky jako na klasický bramborový salát.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno nebo naťovou cibulku na jemno.
    Nakládané okurky také na jemno. Nasekáme velkou hrst naťové petrželky.

  3. Přidáme sůl, pepř, lžíci plnotučné hořčice, ocet (2-3 lžíce), kuchyňský olej (2-3 lžíce). Možno přidat trochu sladkokyselého nálevu z okurek (místo části octa).
    Vše promíchat, nechat uležet 2 hodiny v lednici.

Poznámka od kuchařky

Takový salát jsem jedl v Bulharsku na dovolené. Výborný v létě, v horku. Je lehký a pikantní. Dělávám ho doma ke grilovačce.