
- reklama -
Suroviny
- 400 g vepřové kýty
- 2 větší mrkve
- velká hrst růžičkové kapusty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3-4 lžíce Ljutenice
- 1 lžička koření čubrica
- 1 lžička chilli pasty
- vývar
- sůl
- olej
- cibulková nať
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na nudličky.
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm cibuli, nakrájenou na větší kousky.
Přidáme maso a krátce ho orestujeme. Osolíme a podlijeme troškou vývaru. Přikryjeme a dusíme téměř doměkka. -
Mrkev nakrájíme na větší špalíčky, kapustičky očistíme, odřízneme košťály a cca 20 minut před koncem přidáme zeleninu do pánve. Vše promícháme s ljutenicí, ochutíme čubricou, chilli pastou, je-li třeba přilijeme vývar a společně doděláme.
-
Podáváme s rýží a doplníme cibulkovou natí.
Poznámka od kuchařky
Ljutenica je bulharská zeleninová směs.
Kuchařka: maris