
Suroviny
2 porce
- 2 kotlety
- 2-3 rajčata
- 1 kus zelené papriky
- 5 kusů žampionů
- 5 kusů kozích rohů
- 1 střední cibule
- lžíce Worcesterové omáčky
- 1 lžíce Maggi
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečupu
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si orestujeme cibuli dosklovita, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájená rajčata, kozí rohy a žampiony nakrájené na plátky.
-
Na tento základ dáme naklepané, osolené a opepřené kotlety, které z obou stran opečeme.
-
Pak zakryjeme poklicí a dusíme, dokud kotlety nezměknou na mírném ohni.
-
Pokud je třeba, podlejeme malým množstvím vody. Až jsou kotlety měkké, vyjmeme je a základ zahustíme hořčicí a kečupem.
-
Dochutíme worcesterem, magim(nemusí být), pokud máme rádi, přidáme několik kapek tekuté čili omáčky a provaříme asi 4 minuty.
jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale i krokety.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám z Bulharska. Vlastně je to jediné jídlo, které mi tam chutnalo. Připravil je pro nás ve Starém Nesebaru český kuchař, který mi prozradil i ingredience. Hodně mi svým složením připomíná Lesácký kotlet.
Vše se může udělat na olivovém oleji, Bulhaři snad vaří pouze na něm. Já jsem použila slunečnicový olej.