![Bulharská kapusta_5ffa78aa5bc4a.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bulharska-kapusta_5ffa78aa4adf5.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 – 5 porcí
- 400 g vepřového masa
- 1/2 kg kapusty
- 6 větších brambor
- cibuli
- olej
- sádlo
- anglická
- 1,5-2 lžíce hladké mouky
- česnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dusíme asi hodinu.
-
Kapustu nakrájíme na hrubší kousky a spaříme. Brambory nakrájíme na kostky a s kapustou vmícháme k podušenému masu, přisolíme a pod pokličkou dusíme do měkka.
-
Na sádle nebo anglické slanině necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a uděláme světlou jíšku. Po stáhnutí z ohně přidáme česnek a vše smícháme.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v knize „Muži v zástěře“. Tam se doporučuje jako příloha brambory.
Kuchařka: alena.kyp