Bulgurové kebaby nebo karbanátky

48
- reklama -

Suroviny

150 g bulguru
500 g mleté vepřové plece
1 vejce
2 řapíky celeru
2 jarní cibulky
1 kávová lžička římského kmínu
2 kávová lžička saturejky
2 kávová lžička rozmarýnu ( lze použít popř. gyros koření)
1 polévková lžíce worcesteru
2 polévkové lžíce strouhanky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.

  2. Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme.

  3. Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit.

  4. Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem a grilovat.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu lze použít třeba kuskusový salát, zeleninový salát, tzatziky nebo klasicky bramborové variace, popř. arabský chléb

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/