
- reklama -
Suroviny
- 150 g bulguru
- 500 g mleté vepřové plece
- 1 vejce
- 2 řapíky celeru
- 2 jarní cibulky
- 1 kávová lžička římského kmínu
- 2 kávová lžička saturejky
- 2 kávová lžička rozmarýnu ( lze použít popř. gyros koření)
- 1 polévková lžíce worcesteru
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.
-
Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme.
-
Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit.
-
Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem a grilovat.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu lze použít třeba kuskusový salát, zeleninový salát, tzatziky nebo klasicky bramborové variace, popř. arabský chléb
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea