
- reklama -
Suroviny
2-4 porce
- 300 g žampionů
- 200 g bulguru
- 5-6 kousků sušených rajčat naložených v oleji
- 1 cibule
- pepř
- sůl
- 3 stroužky česneku
- chilli papričky
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli krátce osmažíme na oleji, přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampiony, sušená rajčata nakrájená na proužky a vše orestujeme.
-
Směs zalijeme trochou vody a vše krátce podusíme.
-
Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájený česnek a čili papričky.
-
Do směsi přisypeme neupravený bulgur, pokud je třeba ještě dolijeme vodu a dusíme zhruba 12-15 minut, dokud se voda zcela nevyvaří.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla ve starším vydání nedělního AHA. Od jisté doby mi nedělá dobře rýže, a tak jsem se s povděkem naučila konzumovat více bulguru a tarhoně. Ještě …místo sušených rajčat tam má být vlastně červená kapie, ale já miluji sušená rajčata, která opravdu cpu snad všude :-).
Kuchařka: JanaDorazinova