„Bulguroto“ s vařeným kuřecím masem

72
- reklama -

Suroviny

vařené kuřecí maso ze 2-3 stehen
1 cibule
1 mrkev
paprika červená+zelená
mražený hrášek
2 3 stroužky česneku
sádlo nebo olej
plátek másla
trochu vývaru
bylinky (libeček, rozmarýn, petrželka)
1 lžička uzené papriky
sůl
mletý pepř
chilli podle chuti
hrnek bulguru
2 hrnky vývaru nebo vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur uvaříme podle návodu. Mezitím na tuku orestujeme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a mletou papriku. Po krátkém zamíchání přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a papriky nakrájené na kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Dusíme pár minut tak, aby byly papriky na skus. Přisypeme hrášek, nakrájené maso, vybrané bylinky, sůl a pepř. Podlijeme trochou vývaru a maso pořádně prohřejeme.

  3. Uvařený bulgur přisypeme k masové směsi a promícháme. Přidáme plátek másla, dochutíme a vše prohřejeme. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem, nebo kyselou okurkou.