Bulgur se zeleninou

77
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 mrkev
kus celeru
1 petržel
2 lžíce mraženého hrášku
půl menší cukety
několik černých oliv
tenký plátek másla
sůl, pepř
půl hrnku bulguru

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci vhodném do trouby rozpustíme kousek másla.
    Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a několik minut na mírném plameni promícháváme.

  2. Přidáme bulgur, sůl, promícháme se zeleninou, ještě asi 3 minuty restujeme a přidáme hrášek.
    Vše zalijeme hrnkem vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do vyvaření vody.

  3. Hotový bulgur posypeme nakrájenými olivami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- recepty od Břicháče Toma. Mnou upraveno, místo bulguru můžeme použít rýži.