
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 hrnek (200 ml) bulguru
- 150 g vepřové plece, popřípadě kýty
- olej
- 1 kus mrkve
- 1 cibule
- 2-3 lžíce kukuřice z plechovky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené maso a na malé kostičky nakrájenou mrkev a kukuřici. Směs opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody.
Dusíme, dokud není maso téměř měkké. -
Bulgur nasypeme do hrnce a zalijeme hrnkem vody, kterou osolíme.
Vaříme cca 15 minut, než se voda vyvaří. Pokud nějaká v hrnci zbude po 15 minutách, scedíme ji. -
Zeleninu s masem a bulgur spojíme dohromady a vložíme do předem vyhřáté trouby na zhruba 15 minut.
-
Podáváme s kyselou okurkou.
Kuchařka: JanaDorazinova









