Bulgur s hlívou a zeleninou

47
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

250 ml bulguru
1 mrkev
plátek celeru
15 cm pórku
2 lžíce mraženého hrášku
kousek květáku
1 cibule
1 trs hlívy ústřičné
4 žampiony
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek dáme na sítko, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a dáme stranou. Ostatní zeleninu i houby očistíme a nakrájíme na nudličky.


    Zobrazit celý recept

  2. V hluboké pánvi na 2 lžících oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek, houby a promícháme. Podle tvrdosti postupně přidáváme zeleninu a chvilku restujeme.

  3. K orestované zelenině vsypeme bulgur, promícháme a zalijeme 3 násobným množstvím vody. Vaříme do doby, než je bulgur na skus a než se voda vstřebá (asi 10 minut). Podle chuti dáme sůl a pepř a přidáme okapaný hrášek a promícháme.

Poznámka od kuchařky

Zeleninu můžeme použít jakou máme rádi, např. papriku, cuketu, brokolici apod. Podáváme samostatně, ale lze dát jako přílohu k pečenému masu.