- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 250 ml bulguru
- 1 mrkev
- plátek celeru
- 15 cm pórku
- 2 lžíce mraženého hrášku
- kousek květáku
- 1 cibule
- 1 trs hlívy ústřičné
- 4 žampiony
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Hrášek dáme na sítko, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a dáme stranou. Ostatní zeleninu i houby očistíme a nakrájíme na nudličky.
-
V hluboké pánvi na 2 lžících oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek, houby a promícháme. Podle tvrdosti postupně přidáváme zeleninu a chvilku restujeme.
-
K orestované zelenině vsypeme bulgur, promícháme a zalijeme 3 násobným množstvím vody. Vaříme do doby, než je bulgur na skus a než se voda vstřebá (asi 10 minut). Podle chuti dáme sůl a pepř a přidáme okapaný hrášek a promícháme.
Poznámka od kuchařky
Zeleninu můžeme použít jakou máme rádi, např. papriku, cuketu, brokolici apod. Podáváme samostatně, ale lze dát jako přílohu k pečenému masu.
Kuchařka: Marie Svarcova