
- reklama -
Suroviny
minimálně 2 porce
- 200 g bulguru
- 2-3 lžíce medu
- sušené ovoce dle chuti (já dala sušené švestky a brusinky)
- 1 lžíce másla
- 50 ml mléka
- sůl
- vlašské ořechy (nebo mandle na posypání)
Postup přípravy receptu
-
Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky, dáme do cedníku a spaříme horkou vodou.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, vysypeme neupravený bulgur, přidáme špatku soli, lžičku medu a zalijeme horkou vodou.
-
Na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Pak vlijeme mléko, přidáme sušené ovoce, lžičku medu a necháme ještě asi 5 minut vařit.
-
Bulgur musí být měkký, ale ne rozvařený.
-
Na talíři ozdobíme buď mandlemi, nebo vlašskými ořechy a pokapeme medem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-nedělní AHA
Kuchařka: JanaDorazinova