Bulgur nasladko

81
- reklama -

Suroviny
minimálně 2 porce

200 g bulguru
2-3 lžíce medu
sušené ovoce dle chuti (já dala sušené švestky a brusinky)
1 lžíce másla
50 ml mléka
sůl
vlašské ořechy (nebo mandle na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky, dáme do cedníku a spaříme horkou vodou.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, vysypeme neupravený bulgur, přidáme špatku soli, lžičku medu a zalijeme horkou vodou.

  3. Na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Pak vlijeme mléko, přidáme sušené ovoce, lžičku medu a necháme ještě asi 5 minut vařit.

  4. Bulgur musí být měkký, ale ne rozvařený.

  5. Na talíři ozdobíme buď mandlemi, nebo vlašskými ořechy a pokapeme medem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-nedělní AHA