
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 vyzrálá velká rajčata
- 100 – 150 g fety (sýr balkánského typu, ale z ovčího mléka)
- oregáno
- chilli
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na větší kostky a vložíme do dvou menších zapékacích misek (jedna miska – porce pro jednoho).
-
Rajčata mírně opepříme, trošinku osolíme, (pozor, sýr je také slaný), okořeníme sušeným oregánem a trochou chilli. Vydatně zakápneme kvalitním olivovým olejem a zamícháme. Nahoru nahrubo nadrolíme fetu a ještě trošku zastříkneme olejem.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme zapéct asi 10 minut.
-
Podáváme teplé s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem odkoukala v řecké restauraci v Porubském zámku v Ostravě a nazvala jsem ho dle názvu v jídelním lístku. Určitě stojí za to vyzkoušet. Výborné jako předkrm nebo letní včeře s lehkým suchým bílým vínem.
Kuchař: efka.ch