Bujurdi z rajčat

67
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 vyzrálá velká rajčata
100 – 150 g fety (sýr balkánského typu, ale z ovčího mléka)
oregáno
chilli
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na větší kostky a vložíme do dvou menších zapékacích misek (jedna miska – porce pro jednoho).

  2. Rajčata mírně opepříme, trošinku osolíme, (pozor, sýr je také slaný), okořeníme sušeným oregánem a trochou chilli. Vydatně zakápneme kvalitním olivovým olejem a zamícháme. Nahoru nahrubo nadrolíme fetu a ještě trošku zastříkneme olejem.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme zapéct asi 10 minut.

  4. Podáváme teplé s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem odkoukala v řecké restauraci v Porubském zámku v Ostravě a nazvala jsem ho dle názvu v jídelním lístku. Určitě stojí za to vyzkoušet. Výborné jako předkrm nebo letní včeře s lehkým suchým bílým vínem.