
Suroviny
2 velké, více normálních.
- 500 g kuřecích jater
- 100-150 g anglické slaniny
- 6 stroužků česneku
- 1 velká cibule
- 2 větší rajčata nebo přiměřené množství cherry rajčátek
- 2 opravdu plné lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
- plná lžíce sádla
- 1,5 dcl piva
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží játra a omyjeme (dobře prohlédneme, zda v nich nebyla zapomenuta žluč). Případně odstraníme blanky atd. a nakrájíme na kusy asi tak o velikosti dvou lžic.
-
Na sádle trochu orestujeme nakrájenou anglickou slaninu přibližně 2 minuty a přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
-
Když cibulka sklovatí, dáme játra a restujeme než jsou skoro hotová. Trvá to chviličku. Přidáme sojovku a na kusy nakrájená oloupaná rajčata. My neloupeme. Nám to nevadí.
-
Dodusíme, než se téměř rajčata rozvaří, mohou tam zůstat i kousky. Přilejeme pivo, podle toho, kolik chceme mít šťávičky. POZOR – není to GULÁŠ !!! Dochutíme solí, pepřem , případně chilli.
Poznámka od kuchařky
Pivo lze použít jakékoliv /světlé, tmavé, ležák, výčepní/ u nás název jen podle Budějovic, i když dáme pivo, jaké zrovna je. Nesmí to být omáčka, ale jen šťávička, aby se to lépe polklo. HI HI. Je to rychlé a opravdu dobré.