Budvar játra

69
- reklama -

Suroviny
2 velké, více normálních.

500 g kuřecích jater
100-150 g anglické slaniny
6 stroužků česneku
1 velká cibule
2 větší rajčata nebo přiměřené množství cherry rajčátek
2 opravdu plné lžíce sojové omáčky
sůl
pepř
plná lžíce sádla
1,5 dcl piva

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží játra a omyjeme (dobře prohlédneme, zda v nich nebyla zapomenuta žluč). Případně odstraníme blanky atd. a nakrájíme na kusy asi tak o velikosti dvou lžic.

  2. Na sádle trochu orestujeme nakrájenou anglickou slaninu přibližně 2 minuty a přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.

  3. Když cibulka sklovatí, dáme játra a restujeme než jsou skoro hotová. Trvá to chviličku. Přidáme sojovku a na kusy nakrájená oloupaná rajčata. My neloupeme. Nám to nevadí.

  4. Dodusíme, než se téměř rajčata rozvaří, mohou tam zůstat i kousky. Přilejeme pivo, podle toho, kolik chceme mít šťávičky. POZOR – není to GULÁŠ !!! Dochutíme solí, pepřem , případně chilli.

Poznámka od kuchařky

Pivo lze použít jakékoliv /světlé, tmavé, ležák, výčepní/ u nás název jen podle Budějovic, i když dáme pivo, jaké zrovna je. Nesmí to být omáčka, ale jen šťávička, aby se to lépe polklo. HI HI. Je to rychlé a opravdu dobré.