
- reklama -
Suroviny
- 1 kg bůčku (raději bez kostí)
- 6 vajec
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 4 lžíce strouhanky
- 2 PL vegety
- 1 PL grilovacího koření
- 3 stroužky česneku
- 1/2- 1 cibule
- 1 PL plnotučné hořčice
- sůl dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Bůček si nakrájíme na kostičky a uvaříme si vajíčka natvrdo a když vystydnou, nakrájíme je také na kousky(větší).
-
Všechny ingredience v míse řádně promícháme, nandáme do sáčku na tlačenku, pevně zavážeme.
-
Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme připravenou tlačenku, aby byla potopena, ztlumíme sporák na minimum a pozvolna vaříme 2 hodiny.
-
Necháme vychladnout a přes noc dáme do lednice, pak už si pochutnáváme.
Poznámka od kuchařky
PL= polévková lžíce
zdroj: asi 20 let rodinný recept
Kuchařka: Bibinka









