Suroviny
- bůček (vykostěný)
- vejce
- sterilovaná okurka
- sterilované kapie
- olej
- anglická slanina
- hořčice
- sůl
- pepř
- kmín
- cibule
- na podlití cca 150 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný bůček nařízneme tak, abychom z něj vytvořili plát. Jemně naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, posolíme, opepříme.
-
Poklademe plátky angl. slaniny a míchanými vajíčky (které jsou ještě jemně tekutá). Přidáme nakrájenou na proužky ster. kapii a okurky.
-
Míchaná vejce: rozklepnutá vejce dáme na pánvičku s olejem, mírně osolíme, opepříme,mícháme do mírného ztuhnutí. Počkáme, až vychladnou a plníme jimi roládu.
-
Zabalíme a převážeme nití.
-
Do kameninové nádoby PH vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, roládu, podlijeme. Maso ještě mírně osolíme, okmínujeme.
-
Zapneme na 3 hodiny HIGH, poté můžeme dopéci v troubě cca 20- 30 minut „na kůrčičku“.
-
Roládu po upečení vyjmeme, šťávu zahustíme, jak jsme zvyklí, dochutíme. Já jsem použila „omáčku k pečeni“ a „mysliveckou omáčku“ od f. Nikal, která omáčku mírně zahustí a dochutí.
Poznámka od kuchařky
Neuvádím zde žádné přesné množství, každý se musí řídit podle toho, jak má velký plát masa 😉
Foto jsem již vkládala k „vybusne“http://www.toprecepty.cz/recept/1711-buckova-rolad…, nyní dávám jako samostatný recept pro „pomalý hrnec“