Bůčková roláda z pomalého hrnce

74
- reklama -

Suroviny

bůček (vykostěný)
vejce
sterilovaná okurka
sterilované kapie
olej
anglická slanina
hořčice
sůl
pepř
kmín
cibule
na podlití cca 150 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný bůček nařízneme tak, abychom z něj vytvořili plát. Jemně naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, posolíme, opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Poklademe plátky angl. slaniny a míchanými vajíčky (které jsou ještě jemně tekutá). Přidáme nakrájenou na proužky ster. kapii a okurky.

  3. Míchaná vejce: rozklepnutá vejce dáme na pánvičku s olejem, mírně osolíme, opepříme,mícháme do mírného ztuhnutí. Počkáme, až vychladnou a plníme jimi roládu.

  4. Zabalíme a převážeme nití.

  5. Do kameninové nádoby PH vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, roládu, podlijeme. Maso ještě mírně osolíme, okmínujeme.

  6. Zapneme na 3 hodiny HIGH, poté můžeme dopéci v troubě cca 20- 30 minut „na kůrčičku“.

  7. Roládu po upečení vyjmeme, šťávu zahustíme, jak jsme zvyklí, dochutíme. Já jsem použila „omáčku k pečeni“ a „mysliveckou omáčku“ od f. Nikal, která omáčku mírně zahustí a dochutí.

Poznámka od kuchařky

Neuvádím zde žádné přesné množství, každý se musí řídit podle toho, jak má velký plát masa 😉

Foto jsem již vkládala k „vybusne“http://www.toprecepty.cz/recept/1711-buckova-rolad…, nyní dávám jako samostatný recept pro „pomalý hrnec“

Zdroj:http://www.zdravavarecka.cz/