![Bůčková roláda Chloe_5ff69835c5895.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/buckova-rolada-chloe_5ff69835b73ab.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- plát vykostěného bůčku
- plnotučná hořčice
- 4 vajíčka
- máslo
- sůl
- pepř
- malá konzerva sterilovaného hrášku
Postup přípravy receptu
-
Plát bůčku osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme na prkénku.
-
Na másle uděláme vaječinu.
-
Maso potřeme hořčicí (nemusíte jí šetřit).
-
Na maso rozložíme vaječinu a zcezený hrášek.
-
Zavineme, svážeme provázkem a zabalíme do alobalu.
-
Položíme do pekáčku, podlijeme trochou horké vody (aby v pekáčku sahala do výšky cca 1 cm) a pečeme na střední stupeň cca 20 minut. Pokud se vám nechce, alobal vynechte a pečte rovnou o to déle.
-
Pak alobal odstraníme a dopečeme za občasného podlévání vodou/výpekem ještě cca 75 minut.
Poznámka od kuchařky
Roláda chutná teplá i studená. Nastudeno se lépe krájí, pokud ji necháte přes noc v ledničce.
Kuchař: patslad