Bůčková konzerva s uzenou příchutí

129
- reklama -

Suroviny
asi 10

asi 1,5 kg vepřového bůčku neuzeného
asi 1,5 kg bůčku uzeného
sůl
vepřové kůže – asi 200 g
voda

Postup přípravy receptu

  1. Především maso umyjeme a zbavíme kůží. Masa dáme dohromady a umeleme je na největší šajbě (můžeme i jemně nakrájet). Meleme střídavě, 1 kus uzeného -1 kus neuzeného. Usnadní nám to míchání. Tato masa míchám z důvodu, že uzené bývá až moc aromatické. Ale záleží na chuti. Lze udělat třeba jen z uzeného!

  2. Uvaříme kůže, uzené i neuzené spolu (asi v 1/2 l vody). Když jsou měkké, rozmixujeme je ještě teplé, vlijeme do mletého masa a důkladně zamícháme. Takto je míchání snadnější.

  3. Maso po důkladném promíchání vložíme do sklenic . Ne úplně plné, doplníme asi polévkovou lžíci vody. Sůl dávám do malých sklenic asi půl rovné kávové lžičky a do velkých sklenic asi rovnou kávovou lžičku. Pozor, záleží na tom, jak je slaný uzený bůček.

  4. Sklenice uzavřeme a dáme vařit tak, že jsou víčka pod vodou. První den vařím 1,5 hodiny velmi slabým varem, druhý den stačí jen 1 hodina varu.

Poznámka od kuchařky

Myslím si, že se to všem povede a že všem bude chutnat.

Nenašel jsem žádný podobný recept, tak jsem vyrobil vlastní . S okurčičkou a čerstvým chlebem to nemá chybu. Víte, kůže

mi v konzervách vytvořily velice dobré a chutné pojivo-rosol. Podobně jako v tlačence. Každý může experimentovat, jen pozor na sůl.