Bůčková kniha

69
- reklama -

Suroviny

špalíček vyššího libovějšího bůčku
sůl
mletý pepř případně chilli koření ( nebo koření dle vlastní chuti)
najemno nasekaný česnek
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nařežeme podélně po kosti asi na 1/2 až 3/4 cm silné plátky – listy.

  2. Takto vzniklou knihu pečlivě popíšeme… Každý řez prosolíme menší špetičkou soli, stejně tak špetičkou pepře a zasypeme rozsekaným česnekem. Dle chuti můžeme ob jeden list dát chilli koření.

  3. Knihu pevně ovážeme režnou nití nebo potravinářským provázkem, vložíme do pekáčku, obložíme nahrubo krájenou cibulí, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a dáme péct zhruba na 1 1/2 hodiny i více, podle velikosti.

  4. Podle potřeby přidáváme horkou vodu, maso přeléváme výpekem a v polovině odkryjeme víko pekáče. Jde použít i alobal.

  5. Upečenou knihu krájíme příčně.

    Chutná studená s chlebem, nebo teplá se špenátem, nebo se zelím a knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu: Příloha novin Právo.