
Suroviny
- špalíček vyššího libovějšího bůčku
- sůl
- mletý pepř případně chilli koření ( nebo koření dle vlastní chuti)
- najemno nasekaný česnek
- 2 cibule
Postup přípravy receptu
-
Bůček nařežeme podélně po kosti asi na 1/2 až 3/4 cm silné plátky – listy.
-
Takto vzniklou knihu pečlivě popíšeme… Každý řez prosolíme menší špetičkou soli, stejně tak špetičkou pepře a zasypeme rozsekaným česnekem. Dle chuti můžeme ob jeden list dát chilli koření.
-
Knihu pevně ovážeme režnou nití nebo potravinářským provázkem, vložíme do pekáčku, obložíme nahrubo krájenou cibulí, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a dáme péct zhruba na 1 1/2 hodiny i více, podle velikosti.
-
Podle potřeby přidáváme horkou vodu, maso přeléváme výpekem a v polovině odkryjeme víko pekáče. Jde použít i alobal.
-
Upečenou knihu krájíme příčně.
Chutná studená s chlebem, nebo teplá se špenátem, nebo se zelím a knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu: Příloha novin Právo.









