
Suroviny
- 700 g vepřového bůčku bez kosti
- 1 polévková lžíce tuku (sádlo nebo olej)
- 1 větší cibule
- 8 stroužků česneku
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1/2 kávové lžičky celého kmínu
- 1/4 kostky masoxu
- 200 ml horké vody
- dle potřeby sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechno koření, bůček vcelku a zprudka po všech stranách maso opečeme. Poté otočíme kůží dolů a podlijeme horkou vodou.
-
Budeme-li dávat masox, tak ho rozdrobíme, pokud ho nechceme použít, nahradíme necelou polovinou kávové lžičky soli.
-
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 30 minut. Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, maso vyjmeme.
-
Nakrájíme na porce a šťávu dle potřeby dochutíme. Jako příloha se nejlépe hodí bramborový knedlík a zelí.
Poznámka od kuchařky
Tuhle šťavnatou a voňavou dobrůtku jsem podávala s chutnými maličkými knedlíčky bez mouky a vajec
http://www.toprecepty.cz/recept/11760-knedliky-bez…
a s pikantním cibulovým zelíčkem









