Buchty / těsto dělané v domácí pekárně

47
- reklama -

Suroviny

2 dcl mléka
2 žloutky
7 lžic rozpuštěného másla nebo oleje
1/2 kg polohrubé mouky
špetka soli
3 lžíce práškoveho cukru
citronová kůra ovánebo pomeranč
špetka muškátového oříšku
20 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Vsetky suroviny vlozim do pekarne v uvedenom poradi a zapnem program *cesto*.


    Zobrazit celý recept

  2. Po vykysnuti cesto vyklopim na dosku, vyvalkam a plnim buchty oblubenou naplnou.

  3. Pekac si na jednej strane podlozim, aby bol vyvyseny, na spodok nalejem hodne oleja a kazdu buchtu pred ulozenim do radu vyvavalam v kaluzi oleja.

  4. Pred pecenim necham podkysnut.

  5. Po upeceni buchty potriem mliekom a rumom.

Poznámka od kuchařky

Recept uverejnila pani jana ticha.