![Buchty / těsto dělané v domácí pekárně_5ffe10456f159.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/buchty-testo-delane-v-domaci-pekarne_5ffe10455d35a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 2 dcl mléka
- 2 žloutky
- 7 lžic rozpuštěného másla nebo oleje
- 1/2 kg polohrubé mouky
- špetka soli
- 3 lžíce práškoveho cukru
- citronová kůra ovánebo pomeranč
- špetka muškátového oříšku
- 20 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Vsetky suroviny vlozim do pekarne v uvedenom poradi a zapnem program *cesto*.
-
Po vykysnuti cesto vyklopim na dosku, vyvalkam a plnim buchty oblubenou naplnou.
-
Pekac si na jednej strane podlozim, aby bol vyvyseny, na spodok nalejem hodne oleja a kazdu buchtu pred ulozenim do radu vyvavalam v kaluzi oleja.
-
Pred pecenim necham podkysnut.
-
Po upeceni buchty potriem mliekom a rumom.
Poznámka od kuchařky
Recept uverejnila pani jana ticha.
Kuchařka: vybusna