Buchty s třešněmi

97
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml vlažného mléka
21 g kvasnic (polovina kostky)
3 žloutky
špetka soli
70 g cukru
2 vanilky
120 g Zlaté Hané (nebo Hery)
Naplň:
třešně (já dělám z kompotu), můžou být i čerstvé.
Cukr
skořice
Olej
vejce na potření.

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléce oslazeném necháme vzejít kvasnice.

  2. Vykynutý kvásek dáme do mouky, rozmícháme, přidáme sůl, žloutky, cukr, vanilky a Zlatou Hanu přiléváme s mlékem vlažné.

  3. Vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě vykynout, tak 20-30 minut.

  4. Na pomoučeném vále vyválíme, krájíme na menší kousky, na každý dáme asi 4 třešně (podle velikostí třešní), 1 lžičku cukru a špetku skořice, zabalíme a klademe na vymaštěný plech, potřeme olejem, aby se neslepily. A celým rozšlehaným vejcem. Necháme chvíli kynout, pak pečeme při 220°C tak 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Máme je moc rádi všichni.