
- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 21 g kvasnic (polovina kostky)
- 3 žloutky
- špetka soli
- 70 g cukru
- 2 vanilky
- 120 g Zlaté Hané (nebo Hery)
- Naplň:
- třešně (já dělám z kompotu), můžou být i čerstvé.
- Cukr
- skořice
- Olej
- vejce na potření.
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléce oslazeném necháme vzejít kvasnice.
-
Vykynutý kvásek dáme do mouky, rozmícháme, přidáme sůl, žloutky, cukr, vanilky a Zlatou Hanu přiléváme s mlékem vlažné.
-
Vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě vykynout, tak 20-30 minut.
-
Na pomoučeném vále vyválíme, krájíme na menší kousky, na každý dáme asi 4 třešně (podle velikostí třešní), 1 lžičku cukru a špetku skořice, zabalíme a klademe na vymaštěný plech, potřeme olejem, aby se neslepily. A celým rozšlehaným vejcem. Necháme chvíli kynout, pak pečeme při 220°C tak 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Máme je moc rádi všichni.
Kuchařka: Betina