Buchtice z listového těsta

61
- reklama -

Suroviny

1 balíček listového těsta
1 kg jablek
cukr moučka
vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
šlehačka ke šlehání (lze použít i krém s příchutí vanilky)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na dvě půlky, rozválíme na pláty a položíme na vymazané a vysypané plechy. Těsto pořádně rozpícháme vidličkou, ať nevzniknou při pečení bubliny a dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 °C do zrůžovění.

  2. Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jadřince, dáme do hrnce, přilijeme malinko vody, přidáme cukr (moučka + vanilkový) – každý jak má rád sladké a rozvaříme. Pak přidáme pudink rozmíchaný v kapce vody a necháme vařit, dokud nevznikne hustá hmota. Vyšleháme šlehačku s cukrem (moučka + vanilkový).

  3. Na jeden plát těsta (již upečeného) vlijeme a rozetřeme uvařená jablka a na ně opatrně rozetřeme šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta a dáme vychladit do lednice.

  4. Krájejte na čtverečky až po dostatečném vychlazení a až těsto natáhne vlhkost z jablek, jinak se to bude lámat. Nakonec posypte moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mi kdysi poslala kamarádka a byl by hřích se s Vámi nepodělit 🙂