
Suroviny
- 1 balíček listového těsta
- 1 kg jablek
- cukr moučka
- vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- šlehačka ke šlehání (lze použít i krém s příchutí vanilky)
Postup přípravy receptu
-
Těsto rozdělíme na dvě půlky, rozválíme na pláty a položíme na vymazané a vysypané plechy. Těsto pořádně rozpícháme vidličkou, ať nevzniknou při pečení bubliny a dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 °C do zrůžovění.
-
Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jadřince, dáme do hrnce, přilijeme malinko vody, přidáme cukr (moučka + vanilkový) – každý jak má rád sladké a rozvaříme. Pak přidáme pudink rozmíchaný v kapce vody a necháme vařit, dokud nevznikne hustá hmota. Vyšleháme šlehačku s cukrem (moučka + vanilkový).
-
Na jeden plát těsta (již upečeného) vlijeme a rozetřeme uvařená jablka a na ně opatrně rozetřeme šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta a dáme vychladit do lednice.
-
Krájejte na čtverečky až po dostatečném vychlazení a až těsto natáhne vlhkost z jablek, jinak se to bude lámat. Nakonec posypte moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mi kdysi poslala kamarádka a byl by hřích se s Vámi nepodělit 🙂