Buchta zvaná „KOKINA“

252
- reklama -

Suroviny
cca 35

6 vajec
25 dkg cukru
20 dkg hladké mouky
1 kypřící prášek
6 lžic horké vody
Krém: 1 šlehačka
1 máslo
1 balíček koka sušenek
1 ostřejší marmeláda (rybíz nebo višeň)
1 kokosová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Mixérem ušleháme do pěny vejce a cukr, postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a horkou vodu.

  2. Pekáč vyložíme pečícím papírem, posypeme kokosovou moučkou, nalijeme těsto a dáme péct.

  3. Připravíme si šlehačku, do které rozdrobíme sušenky a necháme je rozmočit.

  4. Poté přidáme změklé máslo a vyšleháme krém – můžeme přisladit moučkovým cukrem (podle chuti).

  5. Upečený vychladlý korpus namažeme marmeládou, krémem.

  6. Krém ozdobíme vidličkou křížem krážem, dáme ztuhnout do ledničky.

Poznámka od kuchařky

Už tady jeden recept na KOKA ŘEZY je, ale tento je jiný, není tolik sladký, kalorický a je víc nadýchaný :-)Šmrc mu dodá ta nakyslá marmeláda.

Mám ho od kamarádky Dáši a stal se mým favoritem.