Buchta ze zakysané smetany s ovocem

132
- reklama -

Suroviny

25 dkg másla
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 zakysaná smetana (200 ml)
1 prášek do pečiva
1 sklenice mléka (200 ml)
35 dkg hladké mouky
30 dkg rybízu
30 dkg ostružin

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem až se spojí, přidáme vejce a znovu třeme až se hmota spojí.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme zakysanou smetanu, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Směs vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Na těsto dáme ovoce – já jsem rybíz a ostružiny obalila v cukru, aby buchta nebyla moc kyselá.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě, dle vlastních zkušeností, podobně jako bublaninu. Upečenou buchtu můžeme ještě posypat moučkovým cukrem, záleží na chuti každého z nás.

Poznámka od kuchařky

Recept není můj, dostala jsem ho od kamarádky.