- reklama -
Suroviny
- 25 dkg másla
- 20 dkg moučkového cukru
- 4 vejce
- 1 zakysaná smetana (200 ml)
- 1 prášek do pečiva
- 1 sklenice mléka (200 ml)
- 35 dkg hladké mouky
- 30 dkg rybízu
- 30 dkg ostružin
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem až se spojí, přidáme vejce a znovu třeme až se hmota spojí.
-
Přidáme zakysanou smetanu, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
Směs vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Na těsto dáme ovoce – já jsem rybíz a ostružiny obalila v cukru, aby buchta nebyla moc kyselá.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě, dle vlastních zkušeností, podobně jako bublaninu. Upečenou buchtu můžeme ještě posypat moučkovým cukrem, záleží na chuti každého z nás.
Poznámka od kuchařky
Recept není můj, dostala jsem ho od kamarádky.
Kuchařka: hanahcotton