Buchta z pomazánkového másla s čokoládovou polevou

82
- reklama -

Suroviny

3 žloutky
1 kelímek pomazánkového másla
120 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
200 g polohrubé mouky
1/2 kelímku mléka
4 lžíce oleje
1 lžíce rumu
1 prášek do pečiva
sníh ze 3 bílků
citr. kůra
poleva:
200 g cukr písek
100 g másla
1 lžíce horké vody
3 lžíce kakaa
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme máslo, mouku a zbytek surovin. Nakonec pomalu vmícháme sníh. Pečeme na pečícím papíru asi 30 minut na 180°C.

  2. Mezitím rozpustíme máslo a spojíme se zbytkem přísad. Může se to nalít na ještě horkou buchtu nebo to nechat chvíli ztuhnout a rozetřít na vychladlou.

Poznámka od kuchařky

Pekla jsem na plechu 30×40 a buchta je nižší. Kdo by ji chtěl vyšší zvolí menší plech.