
Suroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek vody
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Krém:
- 50 g kokosové moučky
- 1,5 hrnku mléka
- 400 ml vody
- 1 kokosový pudink nebo smetanový pudink
- 4 lžíce krupicového cukru
- Poleva:
- 200 g cukru
- 125 ml vody
- 150 g nasekané čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
-
Těsto:
Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme v misce. Přidáme ostatní ingredience a dobře zamícháme. Nalijeme na plech a pečeme při 180°C 20-25 minut. -
Krém:
Do kastrolku dáme mléko, kokos a uvedeme k varu. Vaříme dokud se mléko nevypaří a zůstane nám hustá kokosová hmota. Trochu vody si necháme na rozmíchání pudinku a zbytek vody nalijeme do kokosové hmoty, promícháme a uvedeme znovu k varu. Potom přilijeme pudink, nasypeme cukr a minutku povaříme. -
Poleva:
Cukr si svařte s vodou, bude to trvat asi pět minut. Pak přidejte čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí a nevytvoří hladkou hmotu. Čokoládu si opravdu musíte nasekat na malé kousky. -
Na upečený, ještě teplý korpus rozetřete kokosový krém a pocákejte čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Já jsem použila do krému vanilkový pudink, tak to s korpusem trochu splývá…:-(