Buchta z medu

74
- reklama -

Suroviny
jak velky je hlad a chut

5-6 lžíce medu
6 žloutků
1 lžička mleté skořice
1/2 malé sklenice oleje
3/4 sklenice malé horké vody
4 lžíce rozpustné kávy
2 sklenice mouky polohrubé
1 lžička jedlé sody
6 bílků
3/4 sklenice cukru
oříšky
rozinky
čokoládová poleva
nasekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. V mise smichame med,zloutky, skori a olej a vyslehame slehacem.

  2. Pridame tu rozpustnou kavu,mouku a sodu a zamichame.

  3. Vyslehame bilky s 3/4 sklenici male cukru, a pridame do testa a pomalu vmichame at je testo nadychane, pridame orisky, hrozinky

  4. Dame do formy vetsi anebo 2 formy na English cake,jako jsem to mela ja. A upeceme na 180 stupnu priblizne pul hodiny, vyzkousime spejli.

  5. Pote vytahneme z trouby,nechame vychladit, vytahneme z formy a polejeme cokoladou a posypeme mandlemi.

Poznámka od kuchařky

Tahle buchta se pece na zidovsky svatek Rosh-Hashanah- Novy rok, je to svatek medu,jablek a granatovych jablek, ktere prinaseji hojnost a stesti a med sladky novy rok.

1 buchta jde do skolky moji dcery a jedna je na doma a je vyborna