
- reklama -
Suroviny
jak velky je hlad a chut
- 5-6 lžíce medu
- 6 žloutků
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 malé sklenice oleje
- 3/4 sklenice malé horké vody
- 4 lžíce rozpustné kávy
- 2 sklenice mouky polohrubé
- 1 lžička jedlé sody
- 6 bílků
- 3/4 sklenice cukru
- oříšky
- rozinky
- čokoládová poleva
- nasekané mandle
Postup přípravy receptu
-
V mise smichame med,zloutky, skori a olej a vyslehame slehacem.
-
Pridame tu rozpustnou kavu,mouku a sodu a zamichame.
-
Vyslehame bilky s 3/4 sklenici male cukru, a pridame do testa a pomalu vmichame at je testo nadychane, pridame orisky, hrozinky
-
Dame do formy vetsi anebo 2 formy na English cake,jako jsem to mela ja. A upeceme na 180 stupnu priblizne pul hodiny, vyzkousime spejli.
-
Pote vytahneme z trouby,nechame vychladit, vytahneme z formy a polejeme cokoladou a posypeme mandlemi.
Poznámka od kuchařky
Tahle buchta se pece na zidovsky svatek Rosh-Hashanah- Novy rok, je to svatek medu,jablek a granatovych jablek, ktere prinaseji hojnost a stesti a med sladky novy rok.
1 buchta jde do skolky moji dcery a jedna je na doma a je vyborna
Kuchařka: Corall+Emmy 30.9.2006