
- reklama -
Suroviny
cca 30
- 3 vejce
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 dkg kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 2 tvarohy
- 2 jahodové pudinky
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao.
Postupně přiléváme olej a mixérem na nejnižší otáčky šleháme, postupně přidáváme otáčky na nejvyšší.
(Buchta by měla být hodně tmavá, proto dávám kakao podle oka) -
Pečeme v troubě asi 30-40 minut.
(Podle zkušeností s vlastní troubou)
Necháme buchtu mírně zchládnout a potřeme tvarohem. (2 tvarohy + cukr + vanilek) -
Nakonec uvaříme v 1 litru vody dva pudinky s cukrem. (Pro lepší chuť přidáme trochu sirupu nebo šťávy z ovoce – o to méně vody)
Zalijeme buchtu a necháme v chladu ztuhnout.
Poléváme pomalu a opatrně, poleva je horká a mohlo by se stát, že do tvarohu udělá cestičky.
Kuchařka: Hanula