Buchta s tvarohem a želé

94
- reklama -

Suroviny
cca 30

3 vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
2 dkg kakaa
1 prášek do pečiva
2 tvarohy
2 jahodové pudinky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao.
    Postupně přiléváme olej a mixérem na nejnižší otáčky šleháme, postupně přidáváme otáčky na nejvyšší.
    (Buchta by měla být hodně tmavá, proto dávám kakao podle oka)

  2. Pečeme v troubě asi 30-40 minut.
    (Podle zkušeností s vlastní troubou)
    Necháme buchtu mírně zchládnout a potřeme tvarohem. (2 tvarohy + cukr + vanilek)

  3. Nakonec uvaříme v 1 litru vody dva pudinky s cukrem. (Pro lepší chuť přidáme trochu sirupu nebo šťávy z ovoce – o to méně vody)
    Zalijeme buchtu a necháme v chladu ztuhnout.
    Poléváme pomalu a opatrně, poleva je horká a mohlo by se stát, že do tvarohu udělá cestičky.