Buchta s tvarohem a čokoládou

60
- reklama -

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
1 lžička soli
2 žloutky
180 g rozpuštěné Hery a másla
250 ml mléka
42 g čerstvých kvasnic
Náplň:
500 g tvarohu
(2 bílky)
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce moučkového cukru
mléko
vanilkový pudink
1 tabulka čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na náplň rozmícháme dohladka, osladíme podle chuti, nakonec přidáme rozdrcenou čokoládu.

  2. Do teplého mléka rozdrobíme kvasnice a přikryté necháme vzejít.

  3. Zatím v míse smícháme mouku se solí, žloutky a vychladlým rozpuštěným máslem.

  4. Pak vmícháme kvásek a vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy.

  5. Těsto rozpůlíme. Jednu část rozválíme na velikost hlubokého plechu a pomocí válečku přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme náplní a posypeme přes síto pudinkem, potom přikryjeme druhou rozválenou polovinou těsta.

  6. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zrůžovění povrchu (asi 20 min).

  7. Vychladlé nakrájíme na kousky a můžeme i pocukrovat.

Poznámka od kuchařky

Můžeme místo čokolády dát rozinky, ale bez pudinku.