
- reklama -
Suroviny
- 200 g hrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 150 g moučkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 dcl smetany (30%+)
- 1 dcl plnotučného mléka
- 1 dcl slunečnicového oleje
- 1 lžička citrónové šťávy
- 200 g čerstvé ovoce:
- jahody
- 2 ks vejce
- voda
- 3 lžíce cukru krystal
- 2 balení vanilkového pudinku (nebo ananasového)
Postup přípravy receptu
-
Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promíchám.
-
Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady.
-
Vše řádně zamíchám.
-
Do pečícím papírem vyložené formy vliji vymíchanou hmotu. Do této vrstvy vsypu ovoce (upravené na patřičnou velikost).
-
Pak převrstvím další vrstvou těsta.
-
Plnou formu vložím do trouby vyhřáté na 180°C a peču cca 25 minut (dle výšky formy) a kontroluji špejlí. Když se těsto nelepí je hotovo.
-
Buchtu přesunu do misky a přeliji pudingem připraveným ze 2 pudingových přášků, cukru a 0,5 l vařící vody.
-
Buchtu nechám vychladit a podávám ke kávě.
Kuchař: Josef Lerch