Buchta s mrkví

225
- reklama -

Suroviny
jak si kdo rozkrájí

350 g mrkve (jemně nastrouhané nebo banán či jablko „na hrubo“, ale dodržet gramáž!)
350 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice (já dávám třtinový)
1,5 dcl oleje
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
cca 1 dcl rumu (nebo griotky)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme, vlijeme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě (cca na 170 stupňů) 35 – 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Je to upravený recept původně „cuketové“ buchty, mrkev mám raději, častěji po ruce a dávám k ní méně cukru. Občas jsem vzala zbylý měkčí banán, nebo kousek jablka, k tomu dostrouhala mrkev a – chutnalo. I s griotkou to dostalo zajímavou chuť. Zkoušejte, kombinujte, či sami vymýšlejte další varianty dle své chuti a fantazie.

Dobrou chuť 😉