- reklama -
Suroviny
- Buchta :
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krystal
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilový cukr
- kakao
- Malinovo-smetanové želé:
- 2 bílé jogurty ( malinové )
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače smetany
- 2 zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- cukr krystal – dle chuti
- 1-2 instantní želatiny
- 200 g malin (dávám mražené a množství podle oka)
Postup přípravy receptu
-
Buchta:
Všechny přísady smíchám dohromady a vyliju na plech s pečicím papírem. Peču na 160-180°C. -
Želé:
Ušlehám smetany se ztužovačem. Maliny smíchám s cukrem,jogurty a zakysanou smetanou, pak vmíchám ušlehanou šlehačku. Želatinu připravím dle návodu na obale a vmícháme do smetanovo-ovocné náplně. Naliju na vychladlou buchtu a nechám v ledničce ztuhnout.
Kuchař: Mirule