Buchta s jablíčky – ‚ Fofrovník ‚

73
- reklama -

Suroviny

4 jablka větší
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek krupicového cukru
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžíce kakaa
1/2 hrnku oleje
1 hrst nasekaných vlašských ořechů
čokoládová poleva
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, mletou skořicí, kakaem, olejem, jablky a nasekanými ořechy.

  3. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Osobně dávám do dortové formy o průměru 25cm. Pečeme pomalu ve středně vyhřáté troubě asi tak 3/4 hodinky.

  4. Necháme vychladnout a poté potřeme čokoládovou polevou.

  5. Moučník je tak rychlý na přípravu, že ho zvládne i úplný dřevák jako jsem já :-))) a moc chutná všem. Je vláčný, skvěle se hodí k odpolední kávě 🙂

Poznámka od kuchařky

Recept mám od svojí babičky … děkuji babi :-*