Buchta s čokoládou

222
- reklama -

Suroviny

50 g hořké čokolády
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
2 vejce
200 ml šlehačky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nastrouháme do mísy a smícháme s ostatními ingrediencemi. Směs vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (může být vyložený pečícím papírem).

  2. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 20-30 minut.

Poznámka od kuchařky

Upečenou buchtu můžete zdobit podle své fantazie. Já na ni dávám zakysanou smetanu s tvarohem a cukrem, následně ji ještě posypu nastrouhanou čokoládou. Korpus můžeme nakrájet a naskládat na sebe, promazat. Vznikne nám dort, jako na fotkách.