
- reklama -
Suroviny
- 50 g hořké čokolády
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 2 vejce
- 200 ml šlehačky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nastrouháme do mísy a smícháme s ostatními ingrediencemi. Směs vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (může být vyložený pečícím papírem).
-
Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 20-30 minut.
Poznámka od kuchařky
Upečenou buchtu můžete zdobit podle své fantazie. Já na ni dávám zakysanou smetanu s tvarohem a cukrem, následně ji ještě posypu nastrouhanou čokoládou. Korpus můžeme nakrájet a naskládat na sebe, promazat. Vznikne nám dort, jako na fotkách.
Kuchař: Veerousekk