Buchta s banánem a skořicí

102
- reklama -

Suroviny

400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
3 vejce
250 ml mléka
1 banán
1 lžička skořice
1/2 hrnku smetany (nebo oleje)
1/2 citronu
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme žloutky s cukrem. Mezitím rozmixujeme banán se skořicí a mlékem.

  2. Do žloutků s cukrem postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a banánovým mlékem. Také postupně vmícháme olej nebo smetanu. Nakonec přidáme šťávu z půlky citronu.

  3. Ušleháme tuhý sníh z bílků. Ten vmícháme opatrně do těsta.

    Když chceme mramorovou buchtu, odebereme trochu těsta, vmícháme kakao a poté dáme péci, jak jsme zvyklí.
    Pečeme pozvolna při 150-160°C cca 50 minut.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem vymyslel sám, je mi deset let.

Ať Vám chutná! Honzík.