Buchta rafaelo s barevným kokosem

41
- reklama -

Suroviny
30 porcí

Těsto:
3/4 hrnku cukru krystal
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
kakao
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Na syrové těsto na plechu:
1/2 hrnku cukru moučka
1 hrnek kokosu (já dala barevný)
1 vanilkový cukr
Na upečenou buchtu:
2 šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: vše ušleháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na ještě syrové těsto nasypeme zamíchaný moučkový cukr s kokosem a vanilkovým cukrem.


    Zobrazit celý recept

  2. A dáme péct na 150-160°C asi 30 minut. Hned po upečení na koláč po lžících lijeme neušlehanou šlehačku. Dáme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Je to moc rychlá buchta, jednoduchá, trochu kalorická, ale výborná. Šlehačka se dostane až dolu a proto je vláčná.

Jinak se tento koláč dělá bez kakaa a s bílým kokosem.

Já měla ještě od vánoc barevný, tak jsem to zkusila.