
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 2 hrnky cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek minerálky s bublinkami
- 3 hrnky pol. mouky
- 1 kypřící prášek
- Poleva:
- 1 puding se smetanovou příchutí
- 1 vanilková omáčka – prášek
- 100 g cukru
- 0,5 l mléka
- 150 g másla
- 50 g kokosového tuku
- Posyp:
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 200 g mletých mandlí
Postup přípravy receptu
-
Uděláme puding – vanilkovou omáčku smícháme s pudingovým práškem, s mlékem, cukrem a povaříme.
Jakmile sundáme z plotýnky, přidáme máslo, kokosový tuk a necháme rozpustit. Občas promícháme, aby vše pomalu chladlo. -
Těsto: vejce a cukr vyšleháme ručním mixérem a pak smícháme se zbytkem přísad.
Nalijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem – buchta bude vyšší.Pečeme 20-25 minut při 175°C – horkovzdušná trouba.
-
Buchtu necháme 10 min vychladnout a pak potřeme vychladlým pudingem.
-
Posyp uděláme, když buchta chladne:
Máslo rozehřejeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme mleté mandle.
Lžící potíráme polevou, (pozor horké).
Poznámka od kuchařky
Karamel nebude úplně tvrdý, ale pokud nechcete karamel nebo si chcete ušetřit další cukr, doporučuji puding pouze posypat mletými mandlemi – udělala jsem takto půl na půl celý plech a mělo to úspěch.
Buchta je výborná a neosychá, vydrží přikrytá alobalem v troubě dalších 4-5 dní a je stále jako právě upečená.