Buchta přežer se do blba

63
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
2 hrnky cukru
1 hrnek oleje
1 hrnek minerálky s bublinkami
3 hrnky pol. mouky
1 kypřící prášek
Poleva:
1 puding se smetanovou příchutí
1 vanilková omáčka – prášek
100 g cukru
0,5 l mléka
150 g másla
50 g kokosového tuku
Posyp:
100 g másla
100 g cukru
200 g mletých mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme puding – vanilkovou omáčku smícháme s pudingovým práškem, s mlékem, cukrem a povaříme.
    Jakmile sundáme z plotýnky, přidáme máslo, kokosový tuk a necháme rozpustit. Občas promícháme, aby vše pomalu chladlo.

  2. Těsto: vejce a cukr vyšleháme ručním mixérem a pak smícháme se zbytkem přísad.
    Nalijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem – buchta bude vyšší.

    Pečeme 20-25 minut při 175°C – horkovzdušná trouba.

  3. Buchtu necháme 10 min vychladnout a pak potřeme vychladlým pudingem.

  4. Posyp uděláme, když buchta chladne:
    Máslo rozehřejeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme mleté mandle.
    Lžící potíráme polevou, (pozor horké).

Poznámka od kuchařky

Karamel nebude úplně tvrdý, ale pokud nechcete karamel nebo si chcete ušetřit další cukr, doporučuji puding pouze posypat mletými mandlemi – udělala jsem takto půl na půl celý plech a mělo to úspěch.

Buchta je výborná a neosychá, vydrží přikrytá alobalem v troubě dalších 4-5 dní a je stále jako právě upečená.