
- reklama -
Suroviny
- 2 vejce
- 8 lžic cukru krupice
- 10 lžic mléka
- 10 lžic oleje
- 20 lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- krém
- ovoce
- želé
Postup přípravy receptu
-
Cukr, vejce vyšleháme, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Pečeme na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout.
-
Krém:
-
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak přimícháme vychladlý pudink (lepší než vařený pudink – je pudink bez vaření dr. Oetker).
-
Vychladlou buchtu pokapeme citronovou šťávou, potřeme krémem, poklademe ovocem (jahody, meruňky, borůvky, ananas…) a zalijeme želatinou (tu si uděláme dle návodu na sáčku).
Necháme řádně ztuhnout.
Kuchařka: Vera.a