Bûche de Noël

62
- reklama -

Suroviny

Těsto:
120 g moučkového cukru
130 g hladké mouky
4 vejce
Krém:
1 čokoládový puding
300 ml mléka
2 lžíce nutelly (nemusí být přímo nutella)
2 lžíce kakaa
4 lžíce moučkového cukru
250 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:


    Zobrazit celý recept

    Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky.

  2. K žloutkům přidáme půlku cukru a vyšleháme, zbytek cukru si zatím necháme a vyšleháme i bílky, až budou bílky vyšlehané, tak přidáme zbytek cukru, ale po malých částech a zase zašleháme. Až budeme mít žloutky i bílky vyšlehané, tak velmi opatrně smícháme.

  3. Potom přidáme po malých částech mouku a zase opatrně smícháme.

  4. Na plech si dáme pečící papír, tak aby trochu plech přesahoval a těsto na plech dáme a dáváme si pozor, aby těsto bylo všude stejně.

  5. Dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut.

  6. Potom co dopečeme, tak vyndáme z plechu a sloupneme pečící papír a vložíme mezi dva pečící papíry aby nám nevyschlo.

  7. Krém:

    Uvaříme si puding s mlékem a až nám vznikne hustá směs, tak přidáme nutellu, kakao a cukr a po vychladnutí zašleháme máslo.

  8. Potom si z těsta sundáme pečící papír a půlku krému namažeme na těsto, ale nedáváme ho úplně ke krajům a potom srolujeme.

  9. Uřežeme kraje a menší část ukrojíme nakřivo a přiložíme k hlavní části, jako větev.

  10. Potom pomažeme zbytkem krému a vidličkou uděláme rýhy jako kůru.

Poznámka od kuchařky

Toto je francouzská specialita, kterou si lidé ve Francii dělají na Vánoce. Je to velmi dobré a já vám přeji DOBROU CHUŤ.