Suroviny
- Těsto:
- 120 g moučkového cukru
- 130 g hladké mouky
- 4 vejce
- Krém:
- 1 čokoládový puding
- 300 ml mléka
- 2 lžíce nutelly (nemusí být přímo nutella)
- 2 lžíce kakaa
- 4 lžíce moučkového cukru
- 250 g másla
Postup přípravy receptu
-
Těsto:
Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky.
-
K žloutkům přidáme půlku cukru a vyšleháme, zbytek cukru si zatím necháme a vyšleháme i bílky, až budou bílky vyšlehané, tak přidáme zbytek cukru, ale po malých částech a zase zašleháme. Až budeme mít žloutky i bílky vyšlehané, tak velmi opatrně smícháme.
-
Potom přidáme po malých částech mouku a zase opatrně smícháme.
-
Na plech si dáme pečící papír, tak aby trochu plech přesahoval a těsto na plech dáme a dáváme si pozor, aby těsto bylo všude stejně.
-
Dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut.
-
Potom co dopečeme, tak vyndáme z plechu a sloupneme pečící papír a vložíme mezi dva pečící papíry aby nám nevyschlo.
-
Krém:
Uvaříme si puding s mlékem a až nám vznikne hustá směs, tak přidáme nutellu, kakao a cukr a po vychladnutí zašleháme máslo.
-
Potom si z těsta sundáme pečící papír a půlku krému namažeme na těsto, ale nedáváme ho úplně ke krajům a potom srolujeme.
-
Uřežeme kraje a menší část ukrojíme nakřivo a přiložíme k hlavní části, jako větev.
-
Potom pomažeme zbytkem krému a vidličkou uděláme rýhy jako kůru.
Poznámka od kuchařky
Toto je francouzská specialita, kterou si lidé ve Francii dělají na Vánoce. Je to velmi dobré a já vám přeji DOBROU CHUŤ.