
- reklama -
Suroviny
- 600 g libového bůčku bez kostí
- 400 g plechovka fazolí v tomatu
- velká cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 150 ml vývaru
- možno 100 ml bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Bůček dobře osolíme a opepříme a s naříznutou kůží a maličko podlitý vodou dáme na necelou hodinu péct.
-
Pak z pekáčku odebereme většinu tuku, přidáme fazolky i s nálevem, na širší proužky nakrájenou cibuli, částečně oloupaný česnek, podlijeme vývarem (kdo má rád, může i vínem) a dopečeme (30-40 minut). Podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Maso je jak máslíčko, velice příjemně voňavé a jídlo je hodně syté.
Měli jsme místo chleba přílohové dalamánky, recept snad brzo také přidám :))
Recept jsem kdysi našla ve Vlastě, je malinko upravený.
Recept na dalamánky z fota http://www.toprecepty.cz/recept/35020-jednoduche-n…
Kuchařka: cathleen









