Bůček v pikantní medové šťávě

41
- reklama -

Suroviny
3 porce

650 g vepřového bůčku měla jsem vykostěný
1/2 kávové lžičky celého kmínu
trochu soli
1 polévková lžíce oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
8 stroužků česneku na jemné plátky
1 barevná paprika na velice jemno
1 menší pálivá paprička na velice jemno
1 polévková lžíce medové omáčky Mikado z Lidlu
250 ml zeleninového vývaru z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Do opláchnutého bůčku vetřeme sůl, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, nebo pekáčku na olej a připravenou zeleninu, kůží dolů.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve 200ml vývaru rozmícháme polévkovou lžíci medové omáčky, bůček podlijeme, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.

  3. Poté maso vyděláme na prkýnko, ostrým nožem kůži nakrojíme do tvaru mřížky a vložíme zpět do kastrolu.

  4. Podlijeme zbytkem vývaru a již bez přikrytí dopečeme do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s knedlíky, noky, se šťouchanými bramborami,nebo jako klasiku-knedlo, zelo.

Poznámka od kuchařky

Takto připravená pikantní bašta byla velice dobrá a já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok…