- reklama -
Suroviny
3 porce
- 650 g vepřového bůčku měla jsem vykostěný
- 1/2 kávové lžičky celého kmínu
- trochu soli
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 8 stroužků česneku na jemné plátky
- 1 barevná paprika na velice jemno
- 1 menší pálivá paprička na velice jemno
- 1 polévková lžíce medové omáčky Mikado z Lidlu
- 250 ml zeleninového vývaru z kostky
Postup přípravy receptu
-
Do opláchnutého bůčku vetřeme sůl, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, nebo pekáčku na olej a připravenou zeleninu, kůží dolů.
-
Ve 200ml vývaru rozmícháme polévkovou lžíci medové omáčky, bůček podlijeme, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
-
Poté maso vyděláme na prkýnko, ostrým nožem kůži nakrojíme do tvaru mřížky a vložíme zpět do kastrolu.
-
Podlijeme zbytkem vývaru a již bez přikrytí dopečeme do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s knedlíky, noky, se šťouchanými bramborami,nebo jako klasiku-knedlo, zelo.
Poznámka od kuchařky
Takto připravená pikantní bašta byla velice dobrá a já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok…
Kuchařka: Anna Kocikova