
- reklama -
Suroviny
- Bůček (množství je individuální)
- sůl
- kmín
- 1 vajíčko
- muškátový oříšek
- 3 housky nebo rohlíky
- 1 hrnek mléka
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg másla
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Bůček bez kosti si nařízneme tak, abychom ho mohli pořádně rozklepat. Z obou stran pořádně osolíme.
-
Náplň:
Nakrájíme si 3 housky na kostičky, zalijeme hrnkem mléka, žloutek oddělíme od bílku, obojí mírně osolíme. K žloutku přidáme kousek nastrouhaného muškátového oříšku a máslo a spolu ušleháme. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Slaninu nakrájíme na kostičky, uškvaříme, tuk slejeme. Rohlíky s mlékem pořádně promačkáme a zbytek mléka vylijeme. To této hmoty zamícháme ušlehaný žloutek, zcezené škvarky a nakonec opatrně vmícháme sníh. Natřeme hmotu na bůček a zarolujeme jej. Můžeme povázat nití, já použila bránici. -
Podlijeme vodou a pečeme na 180°C zhruba 2 hodiny, přeléváme výpekem.
Kuchařka: JanaDorazinova