Bůček s rohlíkovou náplní

65
- reklama -

Suroviny

Bůček (množství je individuální)
sůl
kmín
1 vajíčko
muškátový oříšek
3 housky nebo rohlíky
1 hrnek mléka
10 dkg slaniny
10 dkg másla
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček bez kosti si nařízneme tak, abychom ho mohli pořádně rozklepat. Z obou stran pořádně osolíme.

  2. Náplň:
    Nakrájíme si 3 housky na kostičky, zalijeme hrnkem mléka, žloutek oddělíme od bílku, obojí mírně osolíme. K žloutku přidáme kousek nastrouhaného muškátového oříšku a máslo a spolu ušleháme. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Slaninu nakrájíme na kostičky, uškvaříme, tuk slejeme. Rohlíky s mlékem pořádně promačkáme a zbytek mléka vylijeme. To této hmoty zamícháme ušlehaný žloutek, zcezené škvarky a nakonec opatrně vmícháme sníh. Natřeme hmotu na bůček a zarolujeme jej. Můžeme povázat nití, já použila bránici.

  3. Podlijeme vodou a pečeme na 180°C zhruba 2 hodiny, přeléváme výpekem.