
- reklama -
Suroviny
- 600 g libového bůčku
- miska čerstvých nakrájených hub
- paprika červená a zelená
- 2 cibule
- 4-5 stroužků česneku
- světlé pivo nebo vývar na podlití
- lžíce sádla
- lžíce hořčice
- kmín
- sůl
- pepř
- 4 kuličky jalovce
- —-
- drobnější těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, papriky a cibuli na proužky a česnek na drobno. V pekáčku vhodného do trouby zpěníme na sádle cibuli s kmínem a po chvíli přidáme česnek.
-
Přidáme maso a zprudka opečeme. Přimícháme hořčici a koření. Podlijeme pivem nebo vývarem a přikrytý pekáč dáme do vyhřáté trouby na 170 st.
-
Pečeme pomalu s občasným promícháním, případně dolitím tekutiny. Když maso začíná být měkké, přidáme houby a papriku a dopečeme odkryté do měkka.
-
Mezitím, co se maso peče, uvaříme těstoviny podle návodu. Když je maso měkké, podle chuti dochutíme pepřem nebo solí.
-
Pokud je v pekáčku moc tuku, odebereme, aby těstoviny nebyly moc mastné. Do upečeného masa přidáme okapané těstoviny a vše společně promícháme. Můžeme podávat.
Kuchařka: mika59