Bůček plněný mletým masem

95
- reklama -

Suroviny
3 ks

2 kg bůčku
NÁDIVKA:
300 – 350 g mletého masa
1 vejce
2 kávové lžičky hořčice s feferóny
1 stroužek česneku
špetku mletý kmín
1/2 kávové lžičky sojové omáčky
trochu nasekané zelené petrželky
špetku koření 7 pepřů
sůl
trochu strouhanky na zahuštění
3 stroužky česneku rozmačkaného na potření
trochu soli
hořčice s feferóny na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z bůčku odřežeme kůži a žebra. Podélně rozřežeme na 2 pásky, do kterých uděláme kapsu. Kapsu uvnitř lehce vytřeme prolisovaným česnekem a hořčicí s feferóny – někdy používám mleté feferóny-koupené v Kauflandě. Kapsu naplníme ochuceným mletým masem a zašijeme. Potřeme ze všech stran prolisovaným česnekem a osolíme.

  2. Maso dáme na vymaštěný pekáč (sádlo,olej) tak, aby bylo tučnou stranou nahoře. Podlejeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180°C do měkka a zčervenání. Během pečení podléváme šťavou z masa a troškou vody, aby se nám maso nepřipeklo.

  3. Upečené maso vyjmeme na talíř a ještě z teplého opatrně vytáhneme nitě. Podávame s bramborem nebo chlebem.

  4. Nádivka:
    Mleté maso smícháme s ostatními surovinami a dobře propracujeme.

  5. Žebra s kůží upečeme s cibulí a česnekem nebo potřeme oblíbenou marinádou, necháme do druhého dne rozležet a pak upečeme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – recept mám od tchýně.